Robotklipperen er igang!

I går ble robotklipperen vi har investert i, kjørt igang på Øydegard.
Bilde: Per Christian og Bjørn monterer ny klipper

Per Christian Gulvik fra firmaet Vanning AS kom til Øydegard kl 09 i går morges. Da ble det gått opp for å se hvor robotklipperen skal gå hen, før alt utstyret som GSM antenne og ladestasjon ble montert. Så ble det ny vandring for programmere sikkerhetssone og klippesoner.

Golfklubben fikk 350.000 fra Sparebankstiftelsen i Tingvoll til å investere i en robotklipper, Klubben har lagt til en del, slik at nå er den i gang med å klippe gresset. Roboten er innstilt på å klippe fairway og «røffen» på hull 1, 6, 7 og 8. Klipperen er programmert til å heve og senke seg ut i fra hvor den er hen på banen. I tillegg vil den klippe i flere retninger, slik at gresset blir bedre klipt enn med en tradisjonell klipper. 

Banemester Bjørn Øydegard er fornøyd med endelig å ha fått en robotklipper. En slik klipper gir mindre slitasje på gresset og samtidig vil den klippe «non stop», slik at hele anlegget vil fremstå enda finere. Det frigjør også ressurser til å gjøre andre ting på golfbanen.


Hvor og når den klipper kan nå banemesteren følge via en egen app eller på en egen hjemmeside.

Idag, torsdag, har Nils Jørgen Strømsvåg vært med gravemaskina sin og gravd grøft til å legge ned strømkabel fra klubbhuset og ned til ladestasjonen. Vår faste elektriker, Peder Erling Guttormsen, har lagt ned kabel og sørger for full spenning. 

Men hva skal den hete? Se egen artikkel om navnekonkurranse!

Legg igjen en kommentar